Acasă Actualitate Ce restricții vor fi în Capitală începând de miercuri, 7 octombrie

Ce restricții vor fi în Capitală începând de miercuri, 7 octombrie

76
Ce restricții vor fi în Capitală începând de miercuri, 7 octombrie

Prefectul Capitalei a anuntat ca mai multe restrictii vor intra in vigoare de miercuri, 7 octombrie, in Bucuresti, in contextul cresterii numarului de cazuri de COVID-19 in Romania. Comitetul Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă a revenit si a adoptat astăzi alte restricții.

Prefectul Capitalei Gheorghe Cojanu a explicat ca toate aceste masuri sunt valabile cel putin in urmatoarele sapte zile sau atata timp cat rata de incidenta se va mentine peste 1,5 la mie.

– Activitatea cu publicul a operatorilor economici care desfasoara activitati de preparare, comercializare si consum al produselor alimentare, alcoolice si non-alcoolice, in unitatile de tip restaurante si cafenele, in interiorul cladirilor, nu este permisa in Bucuresti.

Se face o exceptie pentru unitatile de cazare, hotel, pensiune, unde este permisa servirea in interior numai pentru cei cazati.

– Activitatea salilor de spectacole si concerte este interzisa – cand rata de imbolnavire va reveni sub 1,5 la mie vor fi reluate aceste activitati- Prezenta persoanelor in jurul scolilor – s-a impus purtarea mastii de la copii peste 5 ani in intervalul orar 7.00-21.00. Revine obligatia Primariei Municipiului Bucuresti si a primariilor de sector sa delimiteze aceste zone – chiar si cu o simpla vopsea.

– Intensificarea activitatilor de control in targuri, piete, transport in comun si apropierea unitatilor scolare – aici lumea nici gand sa poarte masca.

Angajatii afectati de restrangerea activitatii economice – HoReCa si spectacole – vor beneficia de masuri de sprijin.

In momentul in care rata de incidenta scade sub 1,5 la mie, CNSU se va reuni de indata si va dispune reluarea tuturor activitatilor.

Procesiunile religioase nu sunt interzise. S-a interzis pelerinajul.

Teatrele si cinematografele se vor inchide.

Printre restrictiile care au fost adoptate in valul 2 de astazi se numara:

– Interzicerea activităţii în baruri, cluburi, discoteci.

– Închiderea activităţii operatorilor economici licenţiaţi în domeniul jocurilor de noroc, inclusiv cazonouri, cu excepţia pariurilor şi loteriilor unde se eliberează bilet, cu respectarea regulilor de distanţare şi a măsurilor de siguranţă sanitară.

– Reducerea perimetrului exterior al unităţilor de învăţământ de la 100 metri la 50 metri, distanţa care va fi calculată de la poarta de acces în unitatea de învăţământ.

„A doua hotărâre este o hotărâre de modificare. Și anume, au fost sesizări de la cetățeni care stau foarte aproape de școli. Ne-am gândit și la copilași și la părinții lor, totuși distanța de 100 de metri e mult prea mare, ei pot să aplice masca pe nas și gură, la o distanță mai mică. Drept urmare, Comitetul Municipal pentru Situații de Urgență a hotărât ca această distanță să fie micșorată la 50 de metri”, a spus Cojanu.

De asemenea, Comitetul pentru Situații de Urgență a decis, după o propunere, închiderea sălilor de jocuri de noroc și a cazinourilor pe raza municipiului București, dată fiind situația actuală.

„După propunerea a doi membri din Comitet, interzicerea jocurilor de noroc și cazinourilor pe raza municipiului București. S-a emis această propunere, cu amendamentul că nu sunt interzise pariurile și loteriile cu bilet”, a declarat prefectul Capitalei, Gheorghe Cojanu.

Foto: Inquam Photos / Casian Mitu

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.