Acasă Actualitate Ce salarii sunt la PMB. Salarii nesimtite, sporuri absurde

Ce salarii sunt la PMB. Salarii nesimtite, sporuri absurde

106
Ce salarii sunt la PMB

Salarii și sporuri uluitoare la Primăria capitalei. Un muncitor necalificat, scrie Adevărul, ia un salariu de bază de 3.725 de lei. La acesta se adaugă și un spor pentru condiţii vătămătoare de 476 de lei. Un muncitor calificat la Primăria Capitalei primește o leafă de 3.988 de lei şi un spor de condiţii vătămătoare de 510 lei.

Șoferul angajat la Primărie, cel care îi duce de obicei pe directorii din instituție unde au nevoie, ia 4.093 de lei pe lunăȘi el are un spor de 523 de lei.

Credeați că meseria de stenodactilografă a dispărut? Nu, în Primăria Capitalei ea există și este remunerată cu un salariu și de 4.300 de lei. Cu tot cu spor poate ajunge la aproape 5.000 de lei.

Credeați că doar la Parlament mai sunt bufetieri? Ei bine, nu. Bufetierii și paznicii de la primăria Bucureștiului iau lefuri de până la 4.093 de lei. Cu tot cu spor salariul de bază pot ajunge la un salariu de 4.500 de lei.

Aceste salarii sunt plătite într-o primărie care s-a aflat practic în stare de faliment. Și nu este singurul caz. Falimentul a bătut la ușa a 88,5% din localitățile României.

Guvernul a adoptat la început de septembrie o Hotărâre prin care aloca 1,33 miliarde de lei din Fondul de Rezervă pentru 2.858 de localități care aveau nevoie de bani pentru facturi, salarii sau mici proiecte locale.

Precizările PMB: Salarizarea este calculată conform legislației în vigoare în domeniu

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.