Acasă Criminalitate Comisarul Ilea (adjunct IPJ Cluj), plăcerile trupești și influența prin interlopi

Comisarul Ilea (adjunct IPJ Cluj), plăcerile trupești și influența prin interlopi

57

Cât de legal a fost ca un șef de la DoiȘiunSfert să ajungă în Poliție, să își echivaleze gradul și fie parașutat tocmai în funcția de comandant al Inspectoratului, iar acum colegii Comisarului Ilea (care are relații cu proxeneți și traficanți) se întreabă dacă munca lor de urmărire pe linie de trafic de persoane va mai avea vreun rost.

Rețele de carne vie și trafic de droguri sunt protejate din interior, tocmai de polițiști de la șefia IPJ. Și cum despre comisarul Ilea se spune că mult iubește plăcerile trupești, aceste rețele vor putea zburda în liniște vegheate tocmai de la șefia IPJ. La chermezele organizate de către Toma Rus, comisarul Ilea participă, alături de prostituate de lux și face planuri de bătaie despre cum să combată criminalitatea organizată.

Surse din anturajul lui Ilea, cu nume confidențiale : V.I ; M.T, A.M și R.P spun că mult mai îi plac aventurile trupești comisarului și protejaților săi interlopi din Cluj și zonele limitrofe, mafioți care cotizează și cu bani la negru și cu droguri fine pentru petrecăreți.

Liviu Șipoș, fostul șef BCCO Cluj era protejat de comisarul Ilea, până să fie prins cu șantaje la adresa mai multor oameni de afaceri și primari din Cluj. Ilea îi furniza acestuia informațiile necesare pentru derularea activității infracționale și chiar îl asigura pe Șipoș că îl va scăpa de brațele legii, dacă va fi prins.

Influența lui Ilea ajunge până în Ministerul de Interne, unde are oameni care îi sunt datori și îl pot ajuta să se mențină în funcție, indiferent de ce greșeli comite. Un exemplu în acest sens este instaurarea la recomandarea sa a unui polițist din Brașov, la conducerea DoiȘiunSfert Cluj, care în prezent îi oferă protecție și informații comisarului.

Rezultă întrebările:

Cum poate conduce IPJ Cluj un om care are relații de prietenie și de afaceri cu interlopi și proxeneți?

De ce Ministerul de Interne și IGPR nu fac anchete interne, având în vedere asocierea comisarului Ilea cu oameni dubioși și fapte ilegale?

Este atât de influent comisarul Ilea, încât nimeni din Ministerul de Interne nu mișcă nimic?

Oare să aibă informații compromițătoare și de alți colegi mai mari din București, care nu fac cercetări din frică?

Cum poate cetățeanul de rând să mai aibă încredere în autorități și justiție când totul este un blat uriaș?