Acasă Dezvaluiri Cum primea teme de lucru de la ciracul condamnatului penal Uioreanu, Comisarul...

Cum primea teme de lucru de la ciracul condamnatului penal Uioreanu, Comisarul șef Ilea, adjunct IPJ Cluj

85
Cum primea teme de lucru de la ciracul condamnatului penal Uioreanu, Comisarul șef Ilea, adjunct IPJ Cluj
Comisarul șef Ilea Constantin, actualul adjunct al IPJ Cluj

Vă prezentam anterior Odiseea nefericită a IPJ Cluj, care în ultimii ani, cu mici excepții, a avut la conducere personaje dubioase.

Fostul șef Păcurar nu și-a putut justifica averea, adjunctul Mureșan a fost condamnat penal la închisoare cu suspendare printre altele pentru că și-a falsificat adeverințele de venit pentru a lua credite la bănci, iar un alt adjunct, Pintea, a fost destituit după o serie de scandaluri monstru…

Actualul adjunct, Ilea Constantin, gravitează și el în panoplia acestui gen de lideri ai IPJ Cluj. Ne întrebam în articolul anterior dacă în 2014, Ilea, pe atunci șef al DIPI Cluj, nu cumva ciripea din dosarele în lucru la DNA către șefii de la PNL?

Întrebarea e justificată raportat la o stenogramă din Dosarul Uioreanu (fost șef al CJ Cluj, condamnat pentru luare de mită), în care șeful de cabinet al lui Uioreanu, Răzvan Pop, îi dă lui Horea Uioreanu raportul în baza unor informații aflate de la Ilea, în discuție fiind dosare în lucru la DNA.

Și iată o altă poveste extrasă dintr-un alt dosar DNA, tot din cloaca Consiliului Județean Cluj condus de Uioreanu. La vremea respectivă, comisarul șef Constantin Ilea era șef al DIPI Cluj, fiind direct subordonat chestorului Gelu Oltean.

Acesta din urmă a fost arestat după celebrul scandal Ayahuasca, dosar în care Gelu Oltean este trimis în judecată pentru trafic de droguri de mare risc şi constituirea unui grup infracţional organizat.

Și în dosar există suspiciuni că însuși comisarul Constantin Ilea ar avea legături concrete, de acționariat, la clinica partenerei lui Gelu Oltean, Vanessa Youness, cuibușorul de nebunii unde aveau loc “drogări” colective.

Revenind la Constantin Ilea și la relația sa apropiată cu Gelu Oltean, ambii activând perioade lungi de timp la Cluj, este cel puțin interesant faptul că Ilea Constantin nu a ocupat prin concurs nici o funcție la comanda IPJ Cluj, el fiind mereu numit în funcție.

Astfel, începând cu data de 1 octombrie 2016 a fost împuternicit ca adjunct al şefului Inspectoratului de Poliție Județean Cluj, iar apoi din 15 noiembrie 2017, prin dispoziția inspectorului general al Poliției Române, comisarul-șef de poliție Constantin ILEA, a îndeplinit, conform fișei postului, și atribuțiile de inspector șef al Inspectoratului de Poliție Județean Cluj. De altfel, el și acum este doar împuternicit ca adjunct al IPJ Cluj, nepromovând nici un fel de concurs.

La dosarul Fany, există o interceptare a unei discuţii telefonice, realizată de SRI, în data de 8 ianuarie 2014, în care Răzvan Pop discută cu directorul firmei Fany, Cristian Măhălean, despre “tema” dată unui şef de serviciu secret. Discuția avea loc în momentul în care locuitorii unei comune limitrofe cu municipiul Cluj Napoca nu mai doreau ca societatea privată Fany să asigure transportul de persoane pe relația Baciu – Cluj Napoca și retur.

Pop: Eu am chemat la mine un șef al unui serviciu de informații.

Măhălean: Mi-ai zis, mi-ai zis. Pop Și i-am dat temă.

Răzvan Pop, șeful de cabinet al lui Uioreanu, cel condamnat pentru luare de mită, dădea teme de lucru unui șef al DIPI ??? Șeful serviciului de informații al MAI,, actual adjunct al IPJ Cluj, era un pudel în lesa unor penali? Sau minte Pop?

În cele ce urmează pe cine să mai surprindă că numele adjunctului Constantin Ilea apare și în rechizitoriul dosarului Șipoș. Dosar în care, așa cum vom vedea în episodul următor, fostul polițist Șipoș de la Antidrog șantaja oameni de afaceri și avea întâlniri de taină cu comisarul șef Constantin Ilea.

Va urma..