Acasă Actualitate Femeia care a accidentat mortal două fete în zona Andronache din Capitală...

Femeia care a accidentat mortal două fete în zona Andronache din Capitală a fost trimisă în judecată

44
Femeia care a accidentat mortal două fete în zona Andronache din Capitală a fost trimisă în judecată

Femeia care a accidentat mortal două fete în zona Andronache din Capitală a fost trimisă în judecată de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 2, a informat Agerpres. Șoferița de 56 de ani este acuzată de ucidere din culpă şi conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe.

Mărturia şoferiţei care a ucis două fete în accidentul din cartierul Andronache

Potrivit unui comunicat al Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 2 transmis Agerpres joi, 29 aprilie, procurorii au dispus trimiterea în judecată a unei persoane cercetate sub măsura preventivă a arestului la domiciliu sub aspectul săvârşirii în concurs real a infracţiunilor de ucidere din culpă şi conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe. 1,25 g/l alcool pur în sânge.

„În fapt, s-a reținut că pe 27 februarie, în jurul orei 15.35, inculpata a condus autovehiculul marca Mercedes Benz GLA, pe Str. Fructelor din Sectorul 2 al Municipiului Bucureşti, dinspre Str. Gherghiţei către Str. Menţiunii, având o îmbibaţie alcoolică de 1,25 g/ l alcool pur în sânge, iar când a ajuns la intersecţia cu Str. Menţiunii a pierdut controlul asupra direcţiei de mers, accelerând în loc să frâneze, şi a pătruns pe trotuarul din dreptul imobilului cu nr. 176, unde a accidentat mortal o persoană vătămată de 6 ani şi o persoană vătămată de 20 de ani, acestea din urmă aflându-se aşezate pe bordură, a rupt stâlpul de beton de susţinere a iluminatului public şi s-a oprit în gardul imobilului cu nr. 176”, se precizează în comunicat.

Pe 7 februarie, femeia de 56 de ani a pierdut controlul maşinii pe care o conducea pe o stradă în zona Andronache din Capitală, a lovit un stâlp, care s-a prăbuşit, după care maşina a fost proiectată pe trotuar, unde a accidentat mortal două fete. Cele două victime au fost transportate de urgenţă la spital, însă nu au mai putut fi salvate. Imediat după accident, femeia de la volan a fost agresată de rudele fetelor accidentate, fiind transportată şi ea la spital.

Imaginile șocante surprinse de camerele de supraveghere cu accidentul în care două fete au fost ucise pe trotuar

De asemenea, şi soţul femeii, aflat pe scaunul din dreapta şoferului, a fost scos din maşină de mulţimea furioasă şi a fost lovit, după cum se poate vedea pe imaginile de pe camerele de supraveghere. În declaraţia dată la Poliţie, şoferiţa ar fi spus că are permis de conducere de mai multă vreme, conform Agerpres, dar că în acea zi s-ar fi urcat la volan pentru că soţul ei consumase băuturi alcoolice. Ea a susținut că ar fi încurcat pedalele maşinii şi că ar fi apăsat pe acceleraţie în loc de frână.

Cine este femeia care a accidentat mortal două fete în zona Andronache din Capitală

Șoferița care a provocat accidentul din cartierul Andronache, din Capitală, în urma căruia au murit două fete, are 57 de ani și o cheamă Marcela Leonte, conform surselor G4Media.ro.

Femeia care a accidentat mortal două fete este consultant la o companie de telefonie mobilă și are un băiat, au mai precizat sursele.

Deși inițial a susținut că nu a băut înainte de a se urca la volan, în fața anchetatorilor, Marcela Leonte a recunoscut până la urmă că a consumat rom și vin înainte să urce la volan.