Acasă Uncategorized Je suis Colţescu!

Je suis Colţescu!

180

Negru. În limba română, asta înseamnă negru. Nici mai mult, nici mai puțin. Când Sebastian Colțescu a spus acest cuvânt, nu si-ar fi imaginat.
Nu credea că va fi un scandal, că președintele turc va vorbi despre această chestiune, că fotbaliștii miliardari se vor transforma în fetițe plângăcioase și sensibile și se vor plânge de justiție. Nu, pentru că tocmai a spus “cel negru.”

Asta a spus la meciul PSG-İstanbul Bașakșehir BL, când antrenorul român l-a întrebat cine a vorbit pe terenul cui, cu cine să arate cartonașul roșu, iar Sebastian Colţescu a spus “negrul”.

N-a spus că nenorocitul ăla, negrul ala jego sau fiu de catea. Dar Pierre Webo, când a auzit cuvântul “negru”, s-a enervat ca o muiere. Jucătorii turci nu au vrut să continue meciul, iar jucătorii de la PSG s-au plâns, ca și nu ar fi fotbaliști care câștigă milioane de euro, ci fete preșcolare virgine. Mă bucur că nu au ieșit de pe teren în genunchi din solidaritate cu Black Lives Matter.

Așa se termină o carieră. Sebastian Colțescu este probabil terminat. Este posibil să nu-și fi amintit numele jucătorului și să-l fi numit pe baza culorii pielii sale. L-ai degradat cu asta? L-ai insultat până la moarte? Te-ai băgat în onoarea lui? Haide, despre ce vorbim: nu este cea mai recentă mișcare americană de jafuri si tulburare a ordinii publice numită Black Lives Matter?

Deci negrul ăla e în regulă, iar negrul ăsta negru nu e în regulă pentru că e românesc? Asta nu reduce o persoană la culoarea pielii lor? Este groaznic că trebuie să explici lucruri de genul ăsta.
Și între timp, media romaneasca si nu numai il crucifica pe arbitrul român, golanul român, românul insensibil. Românul. Ăsta e nenorocitul neiluminat din Europa de Est. Pentru că e evident alb.
Și nu doar site-urile internaționale, ci și unele site-uri de știri maghiare au început să sape în trecutul arbitrului român.

E un tip periculos, a avut mai multe iesiri, dar nu au scris exact ce iesiri a avut. Dar au fost! Iar oricine a avut “iesiri” nu poate fi decât un ticălos român rasist.

De fapt, chiar și președintele turc a intrat în jocul preferat al libsi-ului de Vest și a turnat gaz pe foc pe pagina sa de Twitter.

Deci, astăzi “je suis” Coltescu. Pentru că vom fi cu toții Coltescu dacă lăsăm poliția gândurilor și a rasismului să ne vaneze.