Acasă Actualitate Nicolae Bănicioiu a rămas fară imunitate. Votul în plen, săptămâna viitoare

Nicolae Bănicioiu a rămas fară imunitate. Votul în plen, săptămâna viitoare

96
Nicolae Bănicioiu

Deputatul Nicolae Bănicioiu, a rămas fără imunitate. El s-a prezentat vineri la şedinţa Comisiei juridice a declarat că toate acuzaţiile la adresa sa sunt „minciuni”.

„Sunt nişte minciuni. (…) Poziţia mea este foarte clară. Eu vreau să ajungem cât mai repede cu discuţia pe fond. Până acum nu am fost audiat, nu înţeleg de ce nu am fost audiat. Mi-a spus doamna avocat şi înţeleg din multe păreri juridice că puteam fi audiat de câte ori era nevoie. Nu mai candidez. Să stea lumea liniştită.”, a declarat Bănicioiu.

Deputații vor vota, marți, în plen, ridicarea imunității lui Bănicioiu. Votul va fi secret, cu bile.

Procurorii DNA cer ridicarea imunității parlamentare a deputatului Nicolae Bănicioiu, fost ministru al Sănătății în Guvernul Ponta, pentru a putea fi cercetat într-un dosar în care este acuzat de trafic de influență și luare de mită.

Bănicioiu ar fi pretins, în perioada 2012-2014 aproape un milion de euro pentru a-și folosi influența și pentru a numi manageri de spital pe care doi oameni de afaceri îi puteau controla și pentru a aloca sume de bani spitalelor cu care aceștia aveau contracte.