Acasă Externe Trei morţi şi mai mulţi răniţi într-un atac terorist la Bazilica Notre-Dame...

Trei morţi şi mai mulţi răniţi într-un atac terorist la Bazilica Notre-Dame din Nisa

143
atentat la nisa

Un bărbat înarmat cu o armă albă a ucis, joi, trei persoane, un bărbat şi două femei, şi a rănit mai multe altele, în apropiere de Biserica Notre-Dame, la Nisa, după care a fost arestat, potrivit unor surse din poliţie, relatează Le Figaro

UPDATE Un atac cu „obiect ascuţit” a avut loc împotriva unui gardian la consulatul francez din Arabia Saudită. Atacatorul a fost arestat. Ambasada Franţei în Arabia Saudită a confirmat faptele.

Potrivit declaraţiei sale, paznicul a fost dus la spital, viaţa lui nu este în pericol.

UPDATE La două ore după atacul de la Nisa, un bărbat înarmat cu un cuţit a încercat să înjunghie ofiţeri de poliţie în Avignon, relatează Europe 1. El a strigat „Allahu Akbar” în timp ce ameninţa poliţişti care au răspuns cu focuri de armă. Lovit de gloanţe, bărbatul a murit.

O anchetă a fost deschisă, a declarat postul de televiziune. Potrivit unei surse poliţieneşti citate de Reuters, atacatorul a ameninţat trecătorii cu o armă de mână. În prezent, poliţia nu menţionează o pistă teroristă.

UPDATE Consiliul pentru Credinţă Musulmană din Franţa (CCMF) a transmis că „condamnă cu putere atacul terorist de la bazilica Notre-Dame din Nisa”.

„În semn de doliu şi solidaritate cu victimele şi familiile lor, îndemn toţi musulmanii din Franţa să-şi anuleze toate festivităţile pentru Mawlid (naşterea profetului Mahomed)”, ascris pe Twitter preşedintele CCMF Mohammed Moussaoui.

UPDATE Primarul oraşului Cannes a anunţat, joi dimineaţă, la câteva ore după atacul din Bazilica Notre-Dame din Nisa, consolidarea măsurilor se supraveghere a bisericilor, lăcaşurilor de cult şi şcolilor din oraş.

UPDATE The Telegraph scrie că autorul şi-a recunoscut fapta şi a spus că a acţionat singur. El şi-a spus şi numele: Brahim.

Autorul atacului de la Nisa şi-a recunoscut fapta. Momentul în care poliţiştii intră în Bazilica Notre-Dame

UPDATE Un potenţial complice al atacatorului de la Nisa este în prezent căutat . Poliţia le cere locuitorilor să „râmână în case”, potrivit Nice-Matin.

UPDATE – Preşedintele francez Emmanuel Macron urmează să se ducă la Nisa, după atentatul terorist care a avut loc joi în zona Bisericii Notre-Dame, al cărui autor a fost reţinut, strigând ”Allah akbar” şi soldat cu trei morţi şi mai mulţi răniţi, relatează Le Figaro.
Primarul Nisei Christian Estrosi (Les Republicains) a anunţat presei venirea şefului statului.

Atacul a avut loc la ora locală 9 dimineaţa, în interiorul bisericii din centrul oraşului Nisa. Autorul atacului a fost arestat şi transportat la spital după ce a fost împuşcat.

Primarul a relatat că autorul a spus de mai multe ori „Allahu Akbar” chiar în timp ce primea îngrijiri medicale, scrie The Telegraph.

Christian Estros, primarul oraşului a explicat: „Doi oameni au fost ucişi în biserică, iar a treia persoană la un bar paralel cu biserica unde se refugiase. Destul e destul, trebuie să îndepărtăm islamo-fascismul din teritoriul nostru. Înainte a fost un profesor, de data asta barbaria islamo-fascistă a ales să atace într-o biserică. Din nou, este foarte simbolic”.