Acasă Externe Ucraina e precaută și nu exclude războiul

Ucraina e precaută și nu exclude războiul

48
Ucraina e precaută și nu exclude războiul

Pentru a proteja populația din Kiev în situații de urgență de natură umană, naturală și militară, a fost constituit un fond de facilități subterane de apărare civilă, destinate protecției populației, a informat în după-amiaza de ieri administrația orașului Kiev.

”Fondul include adăposturi ale apărării civile, spații subterane ale metrourilor, subsoluri ale clădirilor rezidențiale, parcări subterane și alte structuri subterane care, pot fi utilizate temporar pentru adăpostirea populației. Responsabilii sau proprietarii clădirilor menționate vor oferi acces gratuit pentru adăpostire, dacă este necesar”, se precizează în comunicat.

Pentru facilitarea informării populației, administrația orașului Kiev a actualizat harta cu locațiile adăposturilor subterane.

Comentariul autorului: Pregătirile Ucrainei pentru un eventual război pe teritoriul său merg înainte, deși probabilitatea de conflict cu Rusia în următoarele săptămâni a fost estimată ca “redusă – medie” de către generalul american Tod Daniel Wolters care este atât Comandantul Forțelor SUA din Europa, cât și Comandantul Suprem Aliat din Europa (Supreme Allied Commander Europe – SACEUR).